Leefstijlwijzer | Opleidingen

  /  Onze blog   /  KLASSIKAAL onderwijs en Covid-19

KLASSIKAAL onderwijs en Covid-19

In deze onzekere tijden vraag je je misschien af hoe wij omgaan met de richtlijnen rondom covid-19 en wat er gebeurt als de klassikale lessen niet meer plaats kunnen vinden? Niemand kan precies voorspellen wat er gaat gebeuren maar we kunnen je wel aangeven wat voor oplossingen we hebben klaar liggen en welke richtlijnen we in acht nemen. De richtlijnen zijn als volgt opgesteld:

  • Houd te allen tijde 1,5 meter afstand (de leslocatie is ruim en afstand houden is geen probleem).
  • Bij de bekende klachten blijf je thuis en volg je vanaf je eigen computer de les online.
  • Je volgtt de bekende hygiene richtlijnen

Richtlijnen van het RIVM

Desinfecterende handgel is aanwezig op de leslocatie.

Ziekteverschijnselen en toch de les volgen.

Heb je ziekteverschijnselen of vind je het ondanks de maatregelen toch niet prettig om in deze tijden naar de leslocatie te komen dan bieden we je de mogelijkheid om online de les te volgen (live). Zo hoef je niets te missen kun je alles thuis vanachter je computer volgen.

Wat nu als klassikaal onderwijs niet meer is toegestaan

Mocht het niet meer toegestaan zijn mogelijk om klassikale les te geven dan heeft leefstijlwijzer opleiding gelukkig een goed online systeem waarmee we goed in staat zijn om onze opleidingen live aan te bieden. Praktijkoefeningen halen we op een later moment in.

Hoe werkt het online volgen van lessen?

Onze (live) online lessen volg je met je eigen computer via onze digitale classroom. Met dit programma kun je zowel met de hele groep, als in aparte groepjes met elkaar werken. Je kunt chatten, discussiëren, mindmappen schermen delen. Je krijgt live les van een docent, stelt live je vragen, discussieert met elkaar en maakt opdrachten met je medestudenten.