Accreditatie, adviescommissie en vergoedingen

  /    /  Accreditatie, adviescommissie en vergoedingen

Accreditatie

De opleiding voor leefstijlcoach is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging van leefstijlcoaches Nederland. Alleen met een diploma van een geaccrediteerde opleiding is het mogelijk je aan te sluiten bij de beroepsvereniging BLCN en vervolgens te mogen werken met een van de drie erkende Gecombineerde Leefstijlinterventies die vergoed worden vanuit de basisverzekering. 

Adviescommissie

De opleiding is positief beoordeeld door een onafhankelijke adviescommissie. Deze commissie heeft zich gebogen over de inhoud en samenstelling van de opleiding.

De adviescommissie wordt gevormd door:

  1. Hans West. Mental coach stress management & Verslavingsaanpak (Addiction counseling) bij chronische en ernstige aandoeningen. Jellinek, zelfstandig gevestigde coach
  2. Karin van Rosmalen Rooijens. Praktijkhoudend huisarts, Onderzoeker, Praktijkmanager
  3. Zoë Batmale. Psycholoog bij PsyQ

Subsidiemogelijkheden voor studenten

Krijg tot 50% van je studiekosten vergoed

Als je een opleiding volgt gericht op je (toekomstige) werk dan zijn de kosten van je opleiding (lesgeld, examenkosten, boeken en ander studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. De netto studiekosten vallen hierdoor lager uit. 
Het bedrag dat je terugkrijgt bij een p-HBO-bacheloropleiding kan, afhankelijk van je belastingschaal, al gemakkelijk oplopen tot € 1.000,- per jaar. Zo is studeren een stuk voordeliger. 

Heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)?
Onder bepaalde voorwaarden kan je toch geld lenen om het lesgeld te betalen. Kijk op de site van Duo voor meer informatie hierover.