Leefstijlwijzer | Opleidingen

  /  Onze blog   /  Online masterclass: adviseren op gezonde leefstijl in de strijd tegen corona.

Online masterclass: adviseren op gezonde leefstijl in de strijd tegen corona.

Donderdagavond 30 april van 20.30 tot 22.00

Een goede weerstand is momenteel het beste wapen tegen het coronavirus. Naast maatregelen zoals afstand houden en je handen wassen is het duidelijk dat een gezond lichaam meer aankan dan een ziek lichaam. Gezonde eet- en leefgewoonten zullen niet beschermen tegen een besmetting, maar kunnen de gevolgen ervan wel beperken.

‘Mensen met leefstijlgerelateerde ziekten als diabetes type 2, hart- en vaatziekten, obesitas en rokerslongen hebben naar schatting een 250 procent hogere kans op een ic-opname bij een infectie met Covid-19.’ Dit schreven Remko Kuipers (cardioloog) en Martijn van Winkelhof (fiscalist) donderdag in de NRC. In hun stuk stellen zij vast dat preventie veel meer loont dan behandelen. Het loont meer in dubbel opzicht: veel meer mensen komen minder snel in het ziekenhuis en op de ic en het bespaart de Nederlandse belastingbetaler megabedragen in de gezondheidszorg.

Ook het UMCG rapporteerde deze week dat 90 procent van zijn coronapatiënten op de ic overgewicht heeft en dat het coronavirus juist met succes kan toeslaan in het vet van te dikke mensen. Het zijn onthullende feiten. De prangende vraag is nu: gaan we na de crisis ook ‘iets’ doen met die aan leefstijlgerelateerde ziekten? Tot dusver is deze discussie altijd vrijblijvend gevoerd. Want in een liberale samenleving is het in eerste instantie een verantwoordelijkheid van het individu zelf. 

Maar die ongezonde leefstijl kost de samenleving wel erg veel geld, dat wil zeggen publieke middelen die door de ‘ongezond levenden’ zonder veel besef worden afgewenteld op de hele samenleving. Het is dus niet de bedoeling om mensen die buiten hun schuld met allerlei ziektes kampen ook nog eens te blameren. Het gaat hier om vermijdbare ziektes. 

Gezondheidsprofessionals kunnen bijdragen aan een gezondere maatschappij waarin een virus als covid-19 minder kans krijgt om slachtoffers te maken. We kunnen werken aan een bewustheid waarin mensen niet langer onnodige gezondheidsrisico’s door een ongezonde leefstijl accepteren. We kunnen wijzen op de verantwoordelijkheid die mensen over de eigen gezondheid hebben. In onze online masterclass: Adviseren op gezonde leefstijl in de strijd tegen corona, leer je welke adviezen helpend zijn in de strijd tegen corona.

Deze masterclass is kosteloos. Je volgt deze Masterclass van 1,5 uur gewoon van achter je PC. Schrijf je nu in en leer hoe jij het verschil kunt maken en bij kunt dragen aan een gezondere maatschappij.

Meer lezen over onze opleiding leefstijlcoach? Klik hier.

Inschrijven online masterclass

Datum: donderdagavond 30 april

Tijd: 20.30 -22.00