Opleiding voor Leefstijlcoach (P-HBO)

  /  Opleiding voor Leefstijlcoach (P-HBO)

Leefstijlcoach

P-HBO geaccrediteerd door BLCN en CPION

Naast een accreditatie van de beroepsvereniging van Leefstijlcoaches zijn we tevens Post-HBO geaccrediteerd door het CPION. Ook dragen we het CRKBO-registratie. Hieronder lees je wat deze erkenningen praktisch voor jou betekenen:

  • Accreditatie Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN): deze accreditatie betekent dat je na afronding van onze opleiding lid mag worden van de beroepsvereniging (BLCN). Met een lidmaatschap kan jouw begeleiding vergoed worden uit de basisverzekering. Je dient dan nog wel een korte cursus te volgen voor een van de drie erkende interventies. Op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu lees je hier meer over.

  • Geaccrediteerd als registeropleiding van het CPION. Het CPION is een landelijke organisatie die de kwaliteit van post-hbo-opleidingen beoordeelt en bewaakt. Na afronding ontvang je een officieel P-HBO diploma van het CPION en wordt je naam opgenomen in het Landelijke Register van Deelnemers. Deze erkenning wordt door werkgevers als uitermate waardevol gezien en is een erkende aanwinst voor op je CV.

  • Het CRKBO-keurmerk. In dit Register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Aandacht voor duurzaamheid

Waarom aandacht voor duurzaamheid? Omdat mensen zich steeds bewuster worden van de problemen rondom milieuvervuiling en klimaatverandering en mensen het ook belangrijk vinden om daar wat mee te doen. Omdat ze denken aan de toekomstige generaties maar ook omdat duurzaamheid voordelen heeft voor de eigen gezondheid. Door het eten van minder vlees en het bewuster omgaan met voeding bijvoorbeeld. Tijdens de opleiding dagen we je graag uit om met dit vraagstuk aan de slag te gaan. Je leert alles over duurzaam eten en het tegengaan van voedselverspilling zodat je mensen kunt inspireren, motiveren en met concrete tips op weg te helpen naar een schonere wereld.

Aandacht aan levensgeluk

Waarom aandacht voor levensgeluk? Naast reguliere leefstijlaspecten (voeding, beweging, overgewicht, slaap, stress en roken) ben je na het volgen van onze opleiding in staat om te coachen naar een betekenisvol en gelukkig leven. Dit doe je door samen met je cliënt te onderzoeken welke waarden belangrijk zijn en hoe deze waarden praktisch ingevuld kunnen worden. Dat geeft levensgeluk en energie. Waarden inspireren je, maken dat je elke dag opstaat en geven je levensgeluk. Het is je voedingsbodem. Ze zorgen ervoor dat innerlijke ‘leegte’ opgevuld zijn en de ‘honger’ naar eten, drugs, alcohol of nicotine wordt gestild.

 

We staan voor wat we uitdragen. 

Practice what you preach! Wij zorgen voor een gezonde lunch met veel groenten en fruit. We organiseren beweegactiviteiten tijdens de lesdagen en zorgen voor andere gezonde interventies die jou stimuleren om te blijven denken aan je gezondheid.

Nog meer sterke kanten aan onze opleiding leefstijlcoach;

  • een focus op de ontwikkeling van jouw waarden, talenten en ambities als leefstijlcoach;

  • persoonlijk contact vinden wij heel belangrijk. Voor kleine of grote zaken, studie of persoonlijke vragen, je kunt altijd bij ons terecht;

  • betrokken en ervaren docenten uit de praktijk;

  • een opleiding die zeer gewild is in het werkveld.

Open les leefstijlcoaching op 12-10

Hoe krijg je een goede indruk van onze opleiding? Door een les te ervaren natuurlijk. Wij vinden het belangrijk dat jij een goede indruk van ons kan maken en daarom bieden we je geheel vrijblijvend een open les aan. Inschrijven doe je met onderstaand formulier. Je kunt kiezen uit bovenstaande data’s en een lesblok van 16.00 tot 18.00 of 19.00 tot 22.00. Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op.

 

Vroegboekkorting 10%

Voor de snelle beslissers hebben we een aantrekkelijk aanbod.  Wie voor 1 april 2022 inschrijft ontvangt 10% korting op de totale cursusprijs. 

Meer weten over onze opleiding? Een proefles volgen?

Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.