Over ons

  /  Over ons

Leefstijlwijzer Opleidingen is een bevlogen en betrokken opleidingsinstituut, voor beginnende én ervaren professionals in leefstijl en coaching. We hebben een flinke portie Rotterdamse roots. Met onze beide benen op de grond zijn de opleidingen en cursussen bedoeld voor moderne mensen die zich graag willen ontwikkelen vanuit de praktijk. Kennisverwerving zonder referentie aan de praktijk is als leren zwemmen op het droge. Daarom leggen we steeds de relatie tussen theoretische kennis en de praktijk van alledag. Zo zijn de kennis en vaardigheden die je opdoet direct te verankeren in je werk.

Wat kan je van ons verwachten?

  • Een focus op de ontwikkeling van jouw waarden, talenten en ambities.
  • Persoonlijk contact vinden wij heel belangrijk. Voor kleine of grote zaken, studie of persoonlijke vragen, je kunt altijd bij ons terecht.
  • Betrokken en ervaren docenten.
  • Actuele opleiding en cursussen die gewild zijn in het werkveld.

Onze visie op opleiden in een aantal kernpunten

  • Onze studenten groeien tot zelfstandig handelende professionals die klaar zijn voor de toekomst door kwaliteit, ethiek en deskundigheid.
  • We stampen geen hoofden vol maar inspireren, dagen uit en motiveren je om het beste uit jezelf te halen.
  • Er is tijdens de studie genoeg ruimte om te ontdekken welke manier van werken het beste bij je past, je neemt zelf de verantwoordelijkheid over een doorlopende ontwikkeling. Jezelf professioneel ontwikkelen is geen eindpunt maar een pad. Je bent immers nooit ‘af’. 
  • We leren je effectief te reflecteren op jezelf en het leerproces. Zo waarborg je je professionaliteit ook voor in de toekomst.
  • We gaan altijd uit van jouw competenties en de vaardigheden die jij wilt of moet ontwikkelen. Onze opleidingen en cursussen sluiten hier op aan en richten zich sterk op jouw ontwikkeling.

Visie op leefstijl en gezondheid

De visie op leefstijl en gezondheid is sterk in beweging. Het leven is in snel tempo complexer geworden en een gezonde leefstijl wordt, in de obese samenleving waarin wij leven, steeds ingewikkelder om in de praktijk te brengen. De noodzaak om iets aan de leefstijl te doen wordt met nieuwe inzichten op gezondheid urgenter. Het vereist meer en meer een individuele aanpak waarin mensen zelfstandig individuele keuze’s kunnen maken. Niet de richtlijnen staan langer centraal maar het verhaal van de cliënt. Jij staat je cliënten bij in het maken van keuze’s waarin jij altijd in het belang van de cliënt handelt en het verschil tussen feiten, visie en meningen kan uitleggen.

Gezondheid als levenskunst

 

Waar vind jij dat je leven over moet gaan? Wat zijn jouw waarden? Wat is jouw kompas in het leven? 

Wij willen mensen stimuleren het meest waardevolle bezit ter wereld terug te eigenen: gezondheid en levensgeluk. Waarom je gezond zou willen zijn en hoe je gezond kan blijven, zijn vragen die idealiter al op de basisschool beantwoord zouden moeten worden. Naast rekenen, taal en aardrijkskunde is de zorg voor je eigen gezondheid een levenskunst die al vroeg moet worden aangeleerd. Echte gezondheidszorg begint namelijk bij onszelf! Duurzaamheid heeft te maken met maatschappelijk verantwoord leven en toekomstgericht denken. Gezondheid en gezondheidsbevordering maken daar een belangrijk onderdeel van uit. Voor professionals houdt dit in dat zij volop aandacht hebben om mensen te helpen het ‘goede leven’ te leiden. Let wel: het goede leven voor hem of haar, voor die ene persoon – en dat zal dus voor iedereen anders zijn.

Contact

Wil je met een van onze docenten spreken of heb je een praktische vraag?
Wij staan je graag te woord.

Je kunt ons goed bereiken op telefoonnummer: 06-45102233
of via onderstaand contactformulier.