a

Klassikale opleiding Gewichtsconsulent

  /  Klassikale opleiding Gewichtsconsulent

Waarom kiezen voor onze opleiding tot gewichtsconsulent?

Jouw toekomst als gewichtsconsulent staat of valt met een goede basis. Wij leren je hoe je kwalitatief hoge begeleiding kunt bieden en hoe je jouw beroepshouding goed kunt ontwikkelen.

Met deze ondersteuning ga jij straks met veel zelfvertrouwen de praktijk in:

  • Persoonlijke aandacht van onze docenten; stap voor stap samen naar het einddoel.
  • Geen standaard opleiding. Wij dagen je graag uit om persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen.
  • Werken met de leefstijlwijzer-coachingstechniek waarmee je structuur en overzicht brengt in je begeleiding.
  • Bij ons geen inschrijfgeld of verborgen kosten.Bekijk de cursus 14 dagen op proef!
  • Studeren in je eigen tempo. Langer of korter studeren mag bij ons altijd! Tot wel 2 jaar na inschrijving.
  • BGN erkend. Hiermee garanderen wij je kwaliteit en zekerheid.
  • Hoog opleidingsniveau. Mensen helpen doe je niet zomaar. Kwaliteit staat voorop en is ons speerpunt! 
  • Examengarantie. Mocht je onverhoopt en ondanks onze uitstekende begeleiding niet slagen dan krijg je het lesgeld van ons terug! Deze garantie durven we jou geven omdat ons slagingspercentage, in vergelijking met andere aanbieders, uitzonderlijk hoog is. 


Sterk en met zelfvertrouwen het examen in.

Op het centrale examen word je optimaal voorbereid d.m.v. een examendocument waarin je duidelijk de examenkennis uitgelegd krijgt en exact leest wat je moet leren. Tevens kun je optioneel deel nemen aan onze examen-oefendag. Op deze dag oefen je zowel het schriftelijke als mondelinge gedeelte van het examen.


14 dagen op proef

Bevalt de cursus onverhoopt niet dan heb je de mogelijkheid om de cursus binnen 14 dagen te annuleren en terug te zenden. Heb je een vooruitbetaling gedaan? Dan ontvang je het betaalde bedrag zonder problemen terug! Je loopt dus geen enkel risico!


Leren door te doen.

Je vaardigheden ontwikkelen samen met andere aankomende gewichtsconsulenten maakt je vak nóg leuker! En dat kun je nu bij uitstek doen met de nieuwe en unieke practicums van Leefstijlwijzer Opleidingen. De theoretische leerstof bestudeer je thuis om dit vervolgens in een groep met mede-studenten en de docent te oefenen. Zo besparen wij je tot wel 6 extra kostbare lesdagen die door andere aanbidders ingevuld worden met het bestuderen van de studiestof. Dat kan je zelfstandig ook thuis doen! We behandelen daarom tijdens de practicums kort samenvattend de studiestof en jouw eventuele vragen. Vervolgens richten we ons met oefeningen en opdrachten op de praktijk. Zo studeer jij heel efficiënt. Jij profiteert zo van de voordelen van het studeren in een groep zonder tijd en kosten kwijt te zijn aan de theoretische lesdagen. Dat bespaart jou een dure klassikale opleiding! En blijf je achteraf toch vragen houden of snap je iets niet? Dan stel je deze vragen gemakkelijk via onze digitale leeromgeving.


Leslocatie

Onze lesdagen vinden plaats in de prachtige gebouwen van Tribes te Utrecht en de TU te Eindhoven. Uitstekende parkeergelegenheid en zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 


Kosten

4 x € 325,- of eenmalig € 1.300,- (vrij van BTW)

Wij rekenen in tegenstelling tot veel andere opleidingsinstituten geen kosten voor boeken, lunch, leermiddelen of inschrijving; alles is inclusief!


Lesdata Utrecht/Eindhoven 2020a

Zaterdag 05-09-2020

Zaterdag 03-10-2020

Zaterdag 31-10-2020

Zaterdag 21-11-2020

Zaterdag 12-12-2020

Zaterdag 09-01-2021

Zaterdag 13-02-2021

Zaterdag 13-03-2021

Zaterdag 03-04-2021


Praktische informatie

Soort opleidingBGN-erkende klassikale studie
Omvang9 praktijkgerichte lesdagen (practicums). Thuisstudie met docent via digitale leeromgeving zolang als nodig.
Studie-
duur
Gemiddeld 8 maanden. Langer of korter studeren is altijd mogelijk (zonder bijkomende kosten)
StudiebelastingGemiddeld vijf tot acht uur per week (afhankelijk van je studie ervaring en leestempo)
Lesgeld4 x € 325,- of eenmalig € 1.300,- (vrij van BTW)
Inschrijfgeld€ 00,00
Lesniveaumbo
VooropleidingGeen specifieke vooropleiding vereist
DiplomaHet examen wordt afgenomen door TCI waarna je het BGN-erkende diploma Gewichtsconsulent ontvangt. Check voor informatie over het examen en de actuele examenkosten de website van het TCI. Voor de verschillende onderdelen van de opleiding is geen vrijstelling mogelijk.
Erkend BGN diplomaOnze opleiding is erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Alleen met een erkend diploma is aansluiting bij de BGN mogelijk
INSCHRIJVEN