a

opleiding Gewichtsconsulent: online leren met praktijklessen.

  /  opleiding Gewichtsconsulent: online leren met praktijklessen.

Deze geheel herziene opleiding is te volgen vanaf 1 juni 2021.

Waarom kiezen voor een combinatie van online leren en contactonderwijs?

De voordelen van deze opleidingsvorm zijn meervoudig. Het maakt leren veiliger, makkelijker en efficiënter. Onze cursus bestaat uit een combinatie van e-learning, thuisstudie en online praktijklessen waarin je stapsgewijs door de lesstof en de bijbehorende praktijkopdrachten loopt. Je volgt vanaf je thuiswerkplek een interessante studie op ieder gewenst moment en in je eigen tempo: van 3 tot 24 maanden na inschrijving.

Hoe werkt het?

 1. Thuisstudie. Het theoretische gedeelte van de studie doorloop je zelfstandig de theorie. Eventuele vragen kan je direct (online) aan onze docent stellen.
 2. E-learning. In het praktijkgedeelte van de studie (waarin je drie proefclienten begeleid) schakel je over naar een e-learning. Met de e-learning heb je toegang tot verschillende instructievideo’s en hoorcolleges en leer je vaardiger worden in het praktijk. Stap voor stap leer je het geleerde in de praktijk te brengen zoals meten en wegen, SMART doelen opstellen en een voedingsplan maken. De instructievideo’s behandelen steeds een andere stap uit de praktijk.
 3. Online praktijklessen. Iedere eerste woensdagavond van de maand* stel je je vragen en werk je met medestudenten verschillende casussen uit. Je stimuleert elkaar en leert van elkaar. Lestijden: 19.00-22.00 uur. Deze lessen zijn vrij te volgen tot een jaar na inschrijving.

*schoolvakanties uitgezonderd.

Waarom kiezen voor onze opleiding tot gewichtsconsulent?

Jouw toekomst als gewichtsconsulent staat of valt met een goede basis. Wij leren je hoe je kwalitatief hoge begeleiding kunt bieden en hoe je jouw beroepshouding goed kunt ontwikkelen. Met onze ondersteuning ga jij straks met veel zelfvertrouwen de praktijk in:

 • Start op ieder gewenst moment met je studie.
 • Vragen kun je gemakkelijk stellen aan onze ervaren docenten.
 • Twee jaar lang toegang tot online instructievideo’s en hoorcolleges.
 • Een jaar lang toegang tot onze praktijklessen.
 • Geen standaard opleiding. Wij dagen je graag uit om persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen.
 • Bij ons geen inschrijfgeld of verborgen kosten. Bekijk de cursus 14 dagen op proef!
 • Studeren in je eigen tempo. Langer of korter studeren mag bij ons altijd! Tot wel 2 jaar na inschrijving heb je de tijd om je studie af te ronden.
 • BGN erkend. Hiermee garanderen wij je kwaliteit en zekerheid.
 • Hoog opleidingsniveau. Mensen helpen doe je niet zomaar. Kwaliteit staat voorop en is ons speerpunt! 
 • Examengarantie*. Mocht je onverhoopt en ondanks onze uitstekende begeleiding niet slagen dan krijg je het lesgeld van ons terug! Deze garantie durven we jou geven omdat ons slagingspercentage uitzonderlijk hoog is. 

* Voorwaarde voor de examengarantie: je hebt minimaal 6 van onze praktijklessen gevolgd, het huiswerk gemaakt en alle instructies van onze docenten goed opgevolgd.14 dagen op proef

Bevalt de cursus onverhoopt niet dan heb je de mogelijkheid om de cursus binnen 14 dagen te annuleren en terug te zenden. Heb je een vooruitbetaling gedaan? Dan ontvang je het betaalde bedrag zonder problemen terug! Je loopt dus geen enkel risico!


Leren door te doen

Je vaardigheden ontwikkelen samen met andere aankomende gewichtsconsulenten maakt je vak nóg leuker! En dat kun je nu bij uitstek doen met onze nieuwe en unieke online-praktijklessen. We behandelen hierin jouw vragen en wisselende casussen. We richten ons met oefeningen en opdrachten op de praktijk. Zo studeer jij heel efficiënt. Jij profiteert zo van de voordelen van het studeren in een groep zonder tijd en kosten kwijt te zijn aan reizen. En blijf je achteraf toch vragen houden of snap je iets niet? Dan stel je deze vragen gemakkelijk via onze digitale leeromgeving.Kosten

4 x € 175,- of eenmalig € 650,- (vrij van BTW)

Geen extra kosten voor boeken, leermiddelen of inschrijving.Praktische informatie

Soort opleidingBGN-erkende gecombineerde studie
Omvang9 online praktijk lessen (practicums). Thuisstudie met docent via digitale leeromgeving.
Studie-
duur
3-12 maanden. Langer studeren is in overleg mogelijk
StudiebelastingGemiddeld vijf tot acht uur per week (afhankelijk van je studie ervaring en leestempo)
Lesgeld4 x € 175,- of eenmalig € 650,- (vrij van BTW)
Inschrijfgeld€ 00,00
Lesniveaumbo
VooropleidingGeen specifieke vooropleiding vereist
DiplomaHet examen wordt afgenomen door TCI waarna je het BGN-erkende diploma Gewichtsconsulent ontvangt. Check voor informatie over het examen en de actuele examenkosten de website van het TCI. Voor de verschillende onderdelen van de opleiding is geen vrijstelling mogelijk.
Erkend BGN diplomaOnze opleiding is erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Alleen met een erkend diploma is aansluiting bij de BGN mogelijk
INSCHRIJVEN