Leefstijlwijzer | Opleidingen

  /  Onze blog   /  Gezondheid als levenskunst

Gezondheid als levenskunst

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Gezondheid als levenskunst

Waar vind jij dat je leven over moet gaan? Wat zijn jouw waarden? Wat is jouw kompas in het leven?

Wij willen mensen stimuleren het meest waardevolle bezit ter wereld terug te eigenen: gezondheid en levensgeluk. Waarom je gezond zou willen zijn en hoe je gezond kan blijven, zijn vragen die idealiter al op de basisschool beantwoord zouden moeten worden. Naast rekenen, taal en aardrijkskunde is de zorg voor je eigen gezondheid een levenskunst die al vroeg moet worden aangeleerd. Echte gezondheidszorg begint namelijk bij onszelf! Duurzaamheid heeft te maken met maatschappelijk verantwoord leven en toekomstgericht denken. Gezondheid en gezondheidsbevordering maken daar een belangrijk onderdeel van uit. Voor professionals houdt dit in dat zij volop aandacht hebben om mensen te helpen het ‘goede leven’ te leiden. Let wel: het goede leven voor hem of haar, voor die ene persoon – en dat zal dus voor iedereen anders zijn.