Voorlichtingsmateriaal en workshops over gezonde voeding.

Onze voorlichting over gezonde voeding is er op gericht om groepen volwassenen en kinderen voor te lichten over gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Met workshops en spellen dragen we een visie uit: Gezonder leven is leuk! Dit doen we niet met het wijzende vingertje, maar door het overdragen van inzichten en kennis  en er voor te zorgen dat iedereen zelfstandig in staat is om eigen keuzes te maken die passend zijn.


Schijf van Vijf spelSchijf van vijf afbeelding

Omschrijving:

Het Schijf van Vijf spel is gericht op het voorlichten van (groepen) ouders en kinderen met als doel om ouders en kinderen wijzer te maken over de Schijf van Vijf. Er is ruimte voor het ontdekken van eigen inzichten en het maken van eigen keuzes. Het spel is gemaakt volgens de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Het spel is geschikt om te spelen met zowel grote als kleine groepen.

Geschikt voor: basisonderwijs, voortgezet onderwijs en volwassenen.

Inhoud van het spel:

 • 6 spelbordkaarten
 • 1 houten draaischijf
 • 60 kaartjes met voedingsmiddellen

Bestellen:

Via het bestelformulier onderaan deze pagina.

Kosten:

€ 60,00 exclusief 21% BTW en verzendkosten (€ 7,95).

 

We vinden het belangrijk dat kinderen een positieve relatie opbouwen met gezonde voeding. Af en toe snoepen en snacken moet kunnen, maar een goede basishouding met gezond eten is belangrijk en staat daarom centraal in dit spel. Dit lesspel is speciaal voor het basisonderwijs ontwikkeld.


(W)eet je Gezond spelafb. Weet je gezond spel

Voorlichtingsspel voor het basisonderwijs.

 

Met het (W)eet je Gezond spel leren de leerlingen op een speelse manier over gezonde voeding en gezond leven. Aan de hand van videofragmenten en opdrachtkaarten speelt de klas een boeiende en spannende quiz. Met prikkelende vragen als ‘Is het gezond om insecten te eten?’, ‘Welke tips helpen je om iets te leren eten?’ en ‘Welke groenten groeit in het donker?’ kunnen leerlingen van groep 3 tot en met 8 urenlang vermaakt worden. De spelduur kan worden aangepast en het spel kan meerdere keren gespeeld worden.

Het spel kent drie verschillende moeilijkheidsgraden met vragen voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw van het basisonderwijs. Het spel is geschikt om te spelen met zowel grote als kleine groepen.

Inhoud van het spel:

 • 20 spelbordkaarten (groot formaat).
 • 6 groenten/fruit pionnetjes.
 • 1 grote dobbelsteen.

De kaarten vormen samen het spelbord (leg ze hiervoor uit in een parcours). Bij elke kaart behoort een filmpje (2-3 min. in totaal 60 verschillende filmpjes) die online bekeken kunnen worden.

Bestellen:

Via het bestelformulier onderaan deze pagina.

Kosten:

€ 42,50 exclusief 21% BTW en verzendkosten (€ 7,95).


Workshops gezonde voeding

Dagelijks staan we voor keuzes over wat we eten en drinken. Deze keuzes maken we vaak onbewust. Terwijl het juist erg belangrijk is dat je weet wat je eet en welke producten gezond zijn. Voorlichting over gezonde voeding kan hierbij helpen. LeefstijlwijzerOpleidingen geeft voorlichting op maat. De voorlichtingsbijeenkomsten worden geheel afgestemd op de behoefte en wensen van jou of jouw organisatie.

Wij bieden voorlichtingen over de volgende onderwerpen aan:

 • Gezonde voeding binnen mijn gezin
  Met veel ruimte voor interactie en discussie. Uiteenlopende onderwerpen als: suiker, intoleranties, overgewicht en gezondheid komen aan bod. De opzet van deze workshop is geheel gericht op de vragen van de deelnemers. Ook bijzonder geschikt voor ouderavonden.
 • Workshop gezonde voeding
  Leer alles over de nieuwe Schijf van Vijf met behulp van het Schijf van Vijf spel. De workshop wordt geleid door een ervaren diëtist of gewichtsconsulent.
 • Fit en gezond op het werk
  Ligt het ziekteverzuim binnen uw bedrijf te hoog? Hebben teveel werknemers kwaaltjes en klachten? LeefstijlwijzerOpleidingen biedt workshops, een kantine check, voedingsadvies en presentaties aan die het ziekteverzuim tegen gaan en een gezonde leefstijl van werknemers stimuleren. Een programma op maat, met als doel fitte en gezonde werknemers binnen uw organisatie!
 • Gezonde voeding op school
  Overgewicht onder kinderen is een groeiend probleem. Gezonde voeding ligt aan de basis van gezond en fit opgroeien. Maar dat lijkt tegenwoordig voor veel kinderen en hun ouders een onbereikbaar doel te worden. Met onze speelse programma’s en materialen kunnen we veel beteken voor schoolgaande kinderen en hun ouders. Met onze op maat gemaakte workshops voor po en vo, spelen wij goed in op uw vraag en de behoeften van de school.

Kosten en inhoud van onze workshops vrijblijvend op aanvraag, via het bestelformulier.


Doeboek- Gezonde leefstijl voor kids.

Hoe krijg je kinderen aan de gezonde hap?

Deze lastige vraag houdt menige ouder en professional bezig. Het lukt in ieder geval niet door te dreigen, bang te maken of te dwingen! Dat is zeker.

Maar hoe dan wel? In het Doeboek- Gezonde leefstijl voor kids, gaan kinderen zelf aan de slag met proefjes, weetjes, opdrachtjes en recepten. Geen opgeheven vinger of standje te vinden in dit boek. Maar wel een heleboel prikkellende en nieuwsgierig makende zaken rondom gezonde voeding en gezonde leefstijl. In het inkijkexemplaar hieronder bekijk je een aantal bladzijde uit het boekje en krijg je een aardig beeld van de inhoud en toon. Het boekje is uitermate geschikt voor thuis, in de praktijk, kinderdagverblijf of op school

Kosten boekje : € 7,50  (exclusief btw en verzendkosten)

Per 5 boekjes bedragen de kosten € 5,00

Aantal bladzijde: 64

Bestellen volg deze link


Tipkaarten gezonde voeding

Heb jij al nieuwe acquisitie activiteiten ingepland? Sta je binnenkort op een (gezondheid)markt of geef je voorlichting aan een groep? Of wil je gewoon een aardigheidje weggeven aan jouw cliënten? Wij hebben het perfecte cadeautje voor dit doel; Tipkaarten (ansichtkaart formaat) met tips over vetten, suiker, (fris)drank en zout. De tips zijn ‘voedingscentrum-proef ‘, dus alleen zinnige en verantwoorde tips gericht op het hele gezin.

De kaarten bestel je per 40 sets (160 kaarten) en kosten € 15,- exclusief verzendkosten. Dat is nog geen 40 cent per weggeef cadeautje. Bestel ze nu met gratis cellofanen zakjes, handig om de setjes kaarten in op te bergen en tezamen met jouw visitekaartje te overhandigen.

Inhoud:

 • 40 kaarten gezond omgaan met zout
 • 40 kaarten gezond omgaan met vetten
 • 40 kaarten gezond omgaan met (fris)drank
 • 40 kaarten gezond omgaan met suiker
 • 40 cellofaanzakjes met kleefstrip om de setjes te verpakken

Bestellen:

Via het bestelformulier onderaan deze pagina.

Kosten:

€ 15,00 exclusief 21% BTW en verzendkosten (€ 7,95).


 

 

[formget formcode=’WEl2-190866/i’ autoresize=’true’ height=’891′ tab=’page’]

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren