De opleiding voor leefstijlcoach is geaccrediteerd door het CPION en officieel een P-HBO opleiding. Accreditatie voor de Beroepsvereniging van leefstijlcoaches Nederland is aangevraagd. Naar verwachting is de accreditatie in augustus afgerond. Met een diploma van een geaccrediteerde opleiding is het mogelijk je aan te sluiten bij de beroepsvereniging BLCN en vervolgens te mogen werken met een van de drie erkende Gecombineerde Leefstijlinterventies die vergoed worden vanuit de basisverzekering.

Vergoed vanuit de basisverzekering

Om vergoed te worden vanuit de basisverzekering dien je als leefstijlcoach te zijn geregistreerd bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Je kunt je daar registreren als je een (willekeurige) hbo-, wo- of bachelor-opleiding hebt voltooid én een diploma kunt overleggen van een geaccrediteerde opleiding tot leefstijlcoach.

De vergoeding vanuit de basisverzekering geldt alleen voor de uitvoering van een gecombineerde leefstijlinterventie bij mensen met een indicatie, zoals mensen met obesitas, overgewicht of ziekterisico. Een voorbeeld van een gecombineerde leefstijlinterventie is CooL.

Zie voor meer informatie over gecombineerde leefstijlinterventies, www.leefstijlinterventies.nl en www.blcn.nl.

Terug naar Leefstijlcoach